Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ: “Οι δηλώσεις του κ. Αγοραστού δεν αφορούν τον Δήμο Βόλου”

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, με αφορμή τα όσα κατήγγειλε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο e-Volos.gr, σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι”.

“Οι δηλώσεις του κ. Αγοραστού δεν αφορούν τον Δήμο Βόλου και την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

“Οι δηλώσεις του κ. Αγοραστού δεν αφορούν τον Δήμο Βόλου και την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Ειδικότερα:

1. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι υλοποιείται πλέον, χωρίς κανένα πρόβλημα, από την πρόσφατα συσταθείσα ενιαία Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, στην οποία και ανήκει το προσωπικό που εργάζεται στο πρόγραμμα.

2. Η μόνη οφειλή προς τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου αφορά πλέον μόνο τα δεδουλευμένα του τελευταίου μήνα και αυτό οφείλεται στο ότι αναμένεται η έγκριση του διετούς προγράμματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Χάρις στη συνετή διαχείριση που έχει γίνει, καλύφθηκαν σε ελάχιστο χρόνο πολύμηνες υποχρεώσεις προς δεκάδες εργαζομένους σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των συνενωθέντων στον ενιαίο Δήμο ΟΤΑ, που είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν.

3. Προκειμένου το ΙΚΑ να χορηγήσει ασφαλιστική ενημερότητα στη νεοσυσταθείσα Κοινωφελή Επιχείρηση, ελέγχει τις τυχόν ασφαλιστικές υποχρεώσεις όλων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων που συνενώθηκαν, ώστε να προσδιορίσει το ακριβές ποσό της ρύθμισης. Η όποια καθυστέρηση, συνεπώς, για τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας δεν οφείλεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου, αλλά στο χρόνο που απαιτείται προκειμένου το ΙΚΑ να ελέγξει δεκάδες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και μάλιστα σε περίοδο αδειών. Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα ο έλεγχος αυτός θα έχει ολοκληρωθεί. Τονίζουμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου έχει εξασφαλισμένο το όποιο ποσό απαιτηθεί για τη ρύθμιση, το οποίο και θα καταβληθεί αμέσως.

4. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου έχει υποβάλει εγκαίρως όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την είσπραξη του ποσού που δικαιούται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι”.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν, θα βρείτε τόσο την καταγελλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, όσο και την μετέπειτα τοποθέτηση της Υπεύθυνης για τα Κοινωνικά Θέματα του Δήμου Βόλου Κατερίνας Μπαρμπουδάκη.

Καταγγελία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

Τοποθέτηση Υπεύθυνης για τα Κοινωνικά Θέματα του Δήμου Βόλου Κατερίνας Μπαρμπουδάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει