Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, η ΕΕ να επιβεβαιώσει ότι θα υπερασπιστεί το ευρώ»

«Οι Έλληνες ζουν ένα καθημερινό δράμα εδώ και δύο χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ και ζήτησε από τους βουλευτές να δείξουν υπευθυνότητα και να ψηφίσουν τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Θα κάνουμε τα πάντα στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό για να κλειδώσει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου», ενώ απευθυνόμενος στους ευρωπαίους τόνισε: «εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας, τώρα πρέπει να επιβεβαιώσει η Ευρώπη ότι θα υπερασπιστεί το ευρώ|. Μίλησε για φανταστικά σενάρια εξόδου από το ευρώ και είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι δυναμώνουν οι αντιευρωπαϊκές φωνές και πρόσθεσε ότι ακούγονται όλο και συχνότερα φωνές που λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι πολλοί θέλουν να πτωχεύει η Ελλάδα για να την αγοράσουν «φτηνά» με τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματους του επανέλαβε την επιχειρηματολογία για την πορεία μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος και μίλησε για πέρασμα σε πλεόνασμα αν επιτευχθούν οι στόχοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει