Αναπόφευκτο ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ΚαταλονίαςΗ διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος είναι αναπόφευκτη, δήλωσε μέσα από τη φυλακή ο πρώην αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας, ο οποίος καταδικάσθηκε με τη μεγαλύτερη ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας για στάση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Σχετικά με τις ποινές που επιβλήθηκαν στον ίδιο και στους άλλους 11 συγκατηγορούμενούς του, υποστηρίζει ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενδυναμώσουν το κίνημα της ανεξαρτησίας και να του εμφυσήσουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Ο ίδιος καταδικάσθηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, 13 χρόνια, ενώ στους υπόλοιπους επιδικάσθηκε κάθειρξη από 12 έως 9 χρόνια.

   «Για εκείνο που είμαι βέβαιος είναι πως η διένεξη τούτη θα πρέπει να λυθεί δια της προσφυγής στις κάλπες. Είμαστε πεπεισμένοι πως αργά ή γρήγορα, ένα δημοψήφισμα θα είναι αναπόφευκτο, διότι αλλιώτικα πως είναι δυνατόν να δώσουμε φωνή στους πολίτες;», τονίζει από το κελί του ο Τζουνκέρας, προσθέτοντας πως δεν μετανόησε που διοργάνωσε το δημοψήφισμα του 2017».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 10:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει