Αναστέλλεται η διάθεση του εμβολίου της AstraZenecaΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 13:55

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο κατά του COVID-19 των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Δίνω εντολή για αναστολή των εμβολιασμών με το AstraZeneca έως ότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διαλύσει κάθε αμφιβολία όσον αφορά την ασφάλειά του» αναφέρει ο Μπορίσοφ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ζητώντας «γραπτή» δήλωση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική Αρχή.

Η Βουλγαρία ακολουθεί τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, οι οποίες ανέστειλαν προσωρινά τη διάθεση του εμβολίου αυτού εν μέσω αναφορών για εμφάνιση θρόμβων αίματος σε κάποιους που είχαν εμβολιαστεί με αυτό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υποστήριξε χθες, Πέμπτη, τη χρήση του εμβολίου αυτού, σημειώνοντας ότι τα οφέλη του ξεπερνούν τους κινδύνους και ότι μπορεί να συνεχιστεί η χορήγησή του.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε επίσης χθες ότι δεν είχε βρει κανένα στοιχείο για αυξημένο κίνδυνο πνευμονικής εμβολής ή εμφάνισης θρόμβων στο αίμα στα δεδομένα ασφαλείας σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αρχεία, ακόμη και κατά την εξέταση υποομάδων με βάση την ηλικία, το φύλο, την παρτίδα του εμβολίου ή τη χώρα χρήσης.

Σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη χορήγηση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η Γαλλία ότι το εμβόλιο αυτό έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 13:58Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει