Αναστέλλονται όλες οι συμφωνίες με το ΙσραήλΟ Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι όλες οι μόνιμες συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ θα ανασταλούν επ’ αόριστον, μετά την κατεδάφιση με μπουλντόζες κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο πρόεδρος Αμπάς ανακοίνωσε την απόφασή του την Πέμπτη το απόγευμα και δήλωσε ότι θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή.

 Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στην κατεδάφιση σπιτιών από την ισραηλινή κυβέρνηση στο Wadi Hummus, παλαιστινιακή κοινότητα στη νοτιοανατολική Ιερουσαλήμ.

«Δεν θα υπακούσουμε στη δικτατορία και θα απορρίψουμε τις προσπάθειες επιβολής ολοκληρωμένων γεγονότων, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ» δήλωσε ο Αμπάς έπειτα από συνάντηση με την ανώτατη παλαιστινιακή ηγεσία στη Ραμάλα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του, αναλαμβάνοντας εκ νέου την πρωθυπουργία, ο Benjamin Netanyahu υποσχέθηκε να «επεκτείνει την κυριαρχία» στη Δυτική Όχθη και  να προσαρτήσει τους υφιστάμενους οικισμούς.

Αυτή η υπόσχεση αντανακλά την αναμφισβήτητα στο ειρηνευτικό σχέδιο της Ουάσινγκτον που σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποτελούσε τη «συμφωνία του αιώνα», παρόλο που το περιεχόμενό της δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Σχόλια παρατηρητών υποστηρίζουν ότι ότι η απόφαση να τεθούν επίσημα οι οικισμοί υπό ισραηλινό νόμιμο έλεγχο ως μέρος της συμφωνίας δημιουργεί κατάσταση που αμφισβητείται έντονα από τους Παλαιστινίους.

rt.com


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, 11:47

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει