Αναχώρησε για την Αρμενία αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο Καραμπάχ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, 20:08

Ένα αεροσκάφος που μεταφέρει δέκα τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Αρμένιους που πλήττονται από τον πόλεμο μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ απογειώθηκε σήμερα το απόγευμα από τη Λιόν, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Συμβουλίου Αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας (CCAF Centre).

Στο φορτίο περιλαμβάνεται ιατροφαρμακευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρογεννήτριες, κουβέρτες, ζεστά ρούχα, υπνόσακοι. Πρόκειται αποκλειστικά για δωρεές που συνέλεξε το CCAF.

«Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χάρη στη βοήθεια της περιοχής, τη γενναιοδωρία και την κινητοποίηση οργανώσεων και τους πάρα πολλούς εθελοντές που έκαναν τη διαλογή και συσκεύασαν όλα αυτά τα υλικά», ανέφερε το CCAF, το οποίο εδρεύει στη Λιόν.

Τα είδη αυτά, που μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεθούν στην Αρμενία, θα μοιραστούν από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η πτήση χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Οβέρν-Ρον-Αλπ. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη αποστολή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Συμβούλιο, άλλα δύο αεροσκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια πέταξαν τις τελευταίες ημέρες για το Γερεβάν.

Από τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 600 άνθρωποι από τις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με επίσημους, αλλά μη πλήρεις απολογισμούς.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, 20:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει