Ανησυχία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 13:38

Παραμένει η ανησυχία στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, καθώς τα επαναληπτικά τεστ των δειγμάτων των εργαζομένων που ελήφθησαν και εξετάστηκαν στο εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δείχνουν ότι είναι θετικοί στο νέο ιό.

Πρόκειται για τους 5 συνολικά εργαζομένους που είχαν βρεθεί θετικοί στο πλαίσιο των rapid test που έγιναν την Πέμπτη, στο προσωπικό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων, σε 56χρονο υπάλληλο που νοσηλεύεται από την Τρίτη στην Κλινική covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, και στον πρόεδρο των εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ανδρέα Μαρινάκη o oποίος είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα μοριακά τεστ που ακολούθησαν έδειξαν τελικά ότι όντως νοσούν από κορωνοϊό, γεγονός που ανεβάζει επισήμως των αριθμό των νοσούντων εργαζομένων στον Οργανισμό, στους 7.

Την ίδια στιγμή, όλο το προσωπικό του Οργανισμού, βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας, ενώ δεν θα εξυπηρετείται, μέχρι και τη Δευτέρα, το κοινό, παρά μόνο τηλεφωνικά. Στα γραφεία του Οργανισμού, έχει γίνει απολύμανση όπως και στους υπόλοιπους χώρους.

7 νέα κρούσματα στην Κρήτη

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα μας με 508 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από τα νέα αυτά κρούσματα, επτά εντοπίζονται στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, 5 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Πηγή: cretapost 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 13:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει