Ανοίγουν και πάλι οι παμπ που είχαν κλείσει εξαιτίας του κορωνοϊού

Η μπύρα κυλάει και πάλι στις παμπ της Ιρλανδίας, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι από σήμερα, έπειτα από 15 εβδομάδες που παρέμειναν κλειστές εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι παμπ που σερβίρουν φαγητό, καθώς και τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μπορούν και πάλι να ανοίξουν, καθώς η χώρα εισέρχεται στο προτελευταίο στάδιο του σχεδίου της για την άρση του lockdown.

Όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μέσα στη χώρα έχουν αρθεί και οι εκκλησίες, τα κομμωτήρια, οι κινηματογράφοι και τα μουσεία μπορούν να ανοίξουν και πάλι. Έως 50 άτομα μπορούν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους και 200 σε υπαίθριους.

Όμως αυτοί που ελπίζουν ότι θα ξαναβρούν την ατμόσφαιρα μιας κατάμεστης ιρλανδικής παμπ, θα απογοητευθούν. Εξαιτίας των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι θαμώνες θα πρέπει να παραμένουν καθισμένοι και δεν μπορούν να μείνουν στην παμπ περισσότερο από 1 ώρα και 45 λεπτά.

Οι 7.000 ιρλανδέζικες παμπ είχαν κλείσει τις πόρτες τους την παραμονή του Αγίου Πατρικίου, που συνήθως είναι ημέρα εορτασμών, δύο εβδομάδες πριν από το lockdown που κηρύχθηκε στις 28 Μαρτίου. Η επαναλειτουργία αυτή προκαλεί ανάμικτα αισθήματα.

«Υπάρχει ένα αίτημα του πληθυσμού να επιστρέψει στις παμπ, που είναι όμως ανακατεμένο με φυσική ανησυχία», δήλωσε ο Πάντρεϊγκ Κρίμπεν της Ομοσπονδίας Αμπελουργών της Ιρλανδίας.

Οι αντιπροσωπευτικές οργανώσεις του τομέα υπολογίζουν πως περίπου 2.000 παμπ θα ανοίξουν σήμερα τις πόρτες τους, ενώ οι άλλες θα περιμένουν την τελική φάση της άρσης του lockdown στις 20 Ιουλίου.

Η Ιρλανδία κατέγραψε 1.735 θανάτους που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους αριθμούς που ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το υπουργείο Υγείας. Στην κορύφωση της επιδημίας, 77 νεκροί είχαν καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα στα μέσα Απριλίου, πριν ο ημερήσιος αριθμός πέσει τον Ιούνιο κάτω από τους 10, κάτι που ώθησε την κυβέρνηση να επιταχύνει τον αρχικό «οδικό χάρτη» της για την άρση του lockdown.

Σχεδόν όλοι οι περιορισμοί πρόκειται πλέον να αρθούν τον Ιούλιο μάλλον, παρά τον Αύγουστο.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει