Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων αφήνει η Διαμαντοπούλου

Την ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα επισημαίνει η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο απολύσεων. «Η χώρα δεν αντέχει πλέον το διογκωμένο δημόσιο τομέα που επιτείνει την ύφεση και την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα.

Χρειάζεται βαθύς εξορθολογισμός, χωρίς απολύσεις όπου είναι αυτό εφικτό, και συμφωνία για ένα δημόσιο τομέα παραγωγικό χωρίς αργομισθίες, υπεραριθμίες και ιδιοκτησιακά σύνδρομα» λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Real news.

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο και τονίζει πως δεν αλλάζει θέση στο πλαίσιο για την εκλογή των Πρυτάνεων.

Δηλώνει ότι δεν είναι αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τις περικοπές των αμοιβών τους, αφού είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και σημειώνει: «Θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να συνεκτιμήσουμε αυτό το γεγονός στην όποια τελική ρύθμιση».

Ωστόσο για τις εξαγγελθείσες απεργίες τονίζει «κλειστά σχολεία, χαμένες ώρες και μεροκάματα δεν βοηθούν ούτε τους ίδιους, ούτε την κοινωνία μας και ελπίζω και πιστεύω στην ευαισθησία και στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά».

Εκτιμά ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα με τα σχολικά βιβλία και τις κενές θέσεις παρά «τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν και τις οποίες παλεύουμε να υπερβούμε.

Πηγή – Voria.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει