Αντάρτες υποστηρίζουν πως κατέλαβαν εκ νέου τη Σαρακέμπ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 08:02

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακέμπ, εξέλιξη που εάν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει την πρώτη απώλεια εδαφών στην πρόσφατη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Οι αντάρτες απώλεσαν την πόλη αυτή, στην οποία τέμνονται δύο καίριας σημασίας οδικοί άξονες, πριν από τρεις εβδομάδες, καθώς οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις προέλαυναν.

Ο συριακός στρατός και σύμμαχοί του διεξάγουν επιχείρηση με σκοπό σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο όλης της επαρχίας που αποτελεί το έσχατο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών, την επαρχία Ιντλίμπ, έπειτα από εννιά χρόνια πολέμου.

Περίπου ένα εκατομμύριο άμαχοι, πολλοί εκ των οποίων κατέφυγαν στην Ιντλίμπ μετά τον εκτοπισμό τους από άλλες περιοχές της εμπόλεμης Συρίας, εγκατέλειψαν τις εστίες τους τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στην επαρχία και σε τομείς γύρω από αυτή.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 08:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει