Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Αντάρτικο» στην εφεδρεία με άρνηση χορήγησης προσωπικών στοιχείων

Με κάθε τρόποι προσπαθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο να αποτρέψουν την εργασιακή εφεδρεία. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση και καλεί τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να μην δηλώνουν προσωπικά τους στοιχεία…

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Αποτρέπουμε με κάθε τρόπο την χορήγηση οποιουδήποτε στοιχείου που αφορούν προσωπικά δεδομένα συναδέλφων από τα Γραφεία Προσωπικού για την ένταξη τους στην εργασιακή εφεδρεία και υλοποιούμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για κατάληψη των υπηρεσιών αυτών όπου χρειαστεί».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ επισημαίνει πως: «δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη Νόμου η υποχρέωση των συναδέλφων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου να καταθέσουν την προϋπηρεσία τους σε άλλον εργοδότη. Όσα αναγράφονται στην Εγκύκλιο ή διαδίδονται ότι όσοι δεν δηλώσουν τα χρόνια αυτά δεν θα ληφθούν υπόψη για την συνταξιοδότησή τους με τη Διαδοχική Ασφάλιση, είναι στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων, από μια ανίκανη και υποταγμένη κυβέρνηση. Ζητούμε εγγράφως από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να μας γνωρίσουν ποια διάταξη Νόμου το προβλέπει αυτό».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι «έσχατο μέσο μη γνωστοποίησης της προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα είναι η ενημέρωση της υπηρεσίας ότι δεν μπορεί να τα καταθέσει λόγω απώλειας, μη γνώσης κ.λ.π. και θα ενημερώσει την υπηρεσία μετά την απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. μέσω της διαδικασίας της Υπεύθυνης Δήλωσης Απώλειας Ασφαλιστικών Βιβλιαρίων (Υ.Δ.Α.Α.Β.)».

«Η αγωνιστική μας ετοιμότητα και αντίδραση για την αποτροπή των απολύσεων είναι κυρίαρχο στοιχείο της κλιμάκωσης του αγώνα μας, γι΄ αυτό θα πρέπει συσπειρωμένοι στα συλλογικά, συνδικαλιστικά μας όργανα να αντιδρούμε ενωτικά, δυναμικά σε κάθε προσπάθεια απόλυσης συναδέλφου», επισημαίνεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει