Αντιδράσεις Λεπέν και Μελανσόν μετά το χαστούκι στον ΜακρόνΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 19:19

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των πολιτικών αντιπάλων του Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από το περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη 8 Ιουνίου στη νοτιοανατολική Γαλλία, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας νεαρός πολίτης χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο σε επίσκεψή του στο πλαίσιο περιοδείας. 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ μίλησε για προσβολή στη δημοκρατία.

«Δημοκρατία σημαίνει διάλογος, αντιπαράθεση ιδεών, παράθεση διαφωνιών που εισακούονται, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει επιθετικότητα, λεκτική και ακόμη περισσότερο σωματική βία», δήλωσε ο Καστέξ.

Αντιδράσεις από Μελανσόν και Λεπέν

Πρώτα ήρθε η αντίδραση του Ζαν Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» που έγραψε στο Twitter: «Αυτή τη φορά αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε πως οι βίαιοι περνούν στη δράση; Στηρίζω τον πρόεδρο».

Λίγα λεπτά αργότερα, η βασική αντίπαλος του Μακρόν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τις ως τώρα δημοσκοπήσεις, Μαρίν Λεπέν, καταδίκασε με τη σειρά της την επίθεση.

«Αν ο δημοκρατικός διάλογος μπορεί να γίνει δριμύς, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να ανεχτούμε σε καμία περίπτωση τη σωματική βία. Καταδικάζω απερίφραστα την απαράδεκτη επίθεση με στόχο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας», έγραψε η πρόεδρος των Γάλλων εθνικιστών.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 19:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει