Αντιπαράθεση Φάμελλου – Κουμουτσάκου για τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΤην αγωνία του, όσο και την απορία του, γιατί με την θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών συντάσσεται η κ. Λεπέν, ο κ. Όρμπαν, το VMRO, ο κ. Γκρουέφσκι, η Τουρκία και η Ρωσία, ζητώντας να παραμείνει το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, εξέφρασε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος έθεσε προς την ΝΔ το ερώτημα «πότε θα απολογηθείτε στους Βορειοελλαδίτες και τους Μακεδόνες και ως πόσο θα συνεχίσετε να καταδικάζετε την Ελλάδα στην λογική της Ψωροκώσταινας, με μια μίζερη, σκληρή και εσωστρεφή στάση και συμπεριφορά που εκπέμπει μόνο τρόμο και βία για το μέλλον, πότε θα πιστέψετε στην δυνατότητα της Ελλάδας να μην φοβάται;».

«Εσείς όμως για να τακτοποιήσετε τα μαγαζάκια σας, θέλετε η Ελλάδα να φοβάται, να είναι μικρή, να έχει ανάγκη μεγάλους για να της συμπαραστέκεται», είπε ο κ. Φάμελλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Εμείς θέλουμε αυτό που θέλει η ψυχή όλων των Ελλήνων: να μην ήταν η λέξη ‘Μακεδονία’ μέσα. Γι’ αυτό και με πόνο καρδιάς συζητούσαμε μια σύνθετη ονομασία αλλά με εγγυήσεις, «όχι στην γλώσσα, όχι στην εθνότητα». Εσείς χαίρεστε με τον συμβιβασμό σας γιατί η επιθυμία σας ήταν το Μακεδονία σκέτο. Εμείς άλλο θέλαμε και γι αυτό δεν είμαστε ικανοποιημένοι» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ κάλεσε την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να δει την εικόνα, όταν ο Μπους πανίσχυρος έμπαινε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ έχοντας δηλώσει ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, και έβγαινε από αυτή μετά από δύο ώρες χωρίς να έχει εκπληρωθεί η δημόσια δήλωσή του. «Κι αυτό το έκανε η Ελλάδα. Μαθήματα πατριωτισμού σε αυτή την Ελλάδα, εσείς που θέλατε το Μακεδονία σκέτο δεν δεχόμαστε», είπε απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 01:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει