Αν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού ξεπεράσουν τις 30.000, η Πολωνία θα επιβάλει εθνικό lockdown


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 09:48

Εθνικό lockdown θα πρέπει να επιβληθεί στην Πολωνία, αν ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ξεπεράσει τις 30.000, δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του Πολωνού πρωθυπουργού για την πανδημία, μιλώντας στην εφημερίδα Rzeczpospolita.

Στην Πολωνία ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων covid-19 σημειώνει ραγδαία άνοδο, φτάνοντας τις 27.875 το Σάββατο. Η κυβέρνηση υιοθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα νέους περιορισμούς και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα, αν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να επιβληθεί εθνικό lockdown, ο καθηγητής Αντρέι Χορμπάν απάντησε: «Αν ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων αρχίσει να ξεπερνά τις 30.000, σίγουρα ναι».

Ο Χορμπάν προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας της Πολωνίας έχει φτάσει στα όριά του. «Τα έχουμε ήδη ξεπεράσει. Εξ ου και η απόφαση να δημιουργήσουμε νοσοκομεία εκστρατείας», εξήγησε.

Ο Πιοτρ Μούλερ εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι εφόσον επιβληθούν νέα επιπλέον μέτρα, αυτά δεν θα είναι τόσο ακραία όπως αυτά της άνοιξης.

«Την άνοιξη οι περιορισμοί ήταν μεγαλύτεροι -η εκπαίδευση, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία δεν λειτουργούσαν καθόλου. Τώρα δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι», επεσήμανε μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό TVN 24.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 09:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει