Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Μπερλουσκόνι

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απέκλεισε την πιθανότητα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές προκειμένου να κατευναστεί ο πανικός στις αγορές που ανάγκασε την κυβέρνησή του να επισπεύσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.

«Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε. Δεν ήταν ποτέ στις επιλογές μας», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Ο Μπερλουσκόνι διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται όλο τον Αύγουστο χωρίς διακοπή. Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος θα επιστρέψει στη Ρώμη το βράδυ της Δευτέρας ή την Τρίτη και σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν θα μείνει στην εξοχική βίλα του στη Σαρδηνία όλη την εβδομάδα.

Αναφερόμενος στις διακοπές του, διέψευσε ότι θα φιλοξενηθεί από τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, κοντά στην Αγία Πετρούπολη, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες φήμες.

Η εφημερίδα Ιλ Φάτο Κοτιντιάνο γράφει ότι ο Μπερλουσκόνι θα μεταβεί στη Ρωσία το επόμενο Σαββατοκύριακο κυρίως για να πείσει τους Ρώσους επενδυτές να αγοράσουν ιταλικά ομόλογα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει