Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ο Μ. Σουλτς

Απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και τάχθηκε απερίφραστα και ανεπιφύλακτα υπέρ της χορήγησης βοήθειας προς τη χώρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης υπογράμμισε ότι η Σοσιαλιστική Ομάδα της Ευρωβουλής τάσσεται απερίφραστα υπέρ της χορήγησης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Μπορεί να συζητείται η χρεκοπία της Ελλάδας, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί», τόνισε ο κ. Σουλτς, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία θα προκαλούσε ένα ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης, όχι μόνον σε χώρες όπως η Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

«Τα σενάρια περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδος τα προωθούν οι διεθνείς κερδοσκόποι και κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι διεθνείς επενδυτές, χωρίς, όμως να έχουν επιχειρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανά να κλείσουν τις δημοσιονομικές τρύπες και να την καταστήσουν αξιόπιστη έναντι της τρόικας, έτσι ώστε να συνεχισθεί ανεμπόδιστα η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

Σε ερώτηση για τη στάση της Γερμανίας στο ελληνικό θέμα, ο κ. Σουλτς, υποστήριξε ότι η Αγκελα Μέρκελ στηρίζει τελικά την Ελλάδα, ως μέρος της γενικότερης στάσης της για την στήριξη του ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει