Απαγόρευσαν την πρόσβαση στους πολίτες στο Άλσος της ΚηφισιάςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021, 15:05

Zougla Newsroom

Στις περιοχές της Αθήνας οι χώροι πρασίνου είναι ελάχιστοι. Ο Δήμος της Κηφισιάς όμως είναι ένας από αυτούς που υπερηφανεύονται για τον χώρο που επισκέπτονται όχι μόνο οι δημότες του, αλλά και κάτοικοι όμορων περιοχών. Είναι το Άλσος Πρασίνου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς όμως, οι αρμόδιοι, θεώρησαν σωστό να βάλουν λουκέτο στο Άλσος εμποδίζοντας τους κατοίκους να περπατήσουν στον μοναδικό ανοιχτό χώρο, ο οποίος είναι κατάλληλος για όλες τις ηλικίες, ακόμα και την περίοδο του κορωνοϊού.

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, πολλοί κάτοικοι βγήκαν για λίγο από τα σπίτια τους προκειμένου να απολαύσουν μία οικογενειακή βόλτα στο Άλσος της Κηφισιάς. Άλλωστε, είναι η μοναδική απόλαυση εν μέσω κορωνοϊού για την οποία η Πολιτεία φρόντισε να συμπεριλάβει με sms στην μετακίνηση των πολιτών. Νόμιμα δηλαδή και απολύτως δικαιολογημένα οι πολίτες έστειλαν το απαιτούμενο μήνυμα για να περπατήσουν, πράγμα που το επιτρέπει και ο καιρός.

Ωστόσο, 1η Ιανουαρίου, οι υπεύθυνοι του Δήμου, έκριναν σωστό ο κόσμος να μην περπατήσει σε έναν χώρο άκρως κατάλληλο για περατζάδα αλλά να κινηθεί σε άλλους χώρους ή να επιστρέψει ακόμα και στο σπίτι του. «Τουλάχιστον θα μπορούσαν να αφήσουν ανοιχτό το Άλσος», λένε στη zougla κάτοικοι της περιοχής και «αντί για λουκέτο ας υπήρχε ανάλογη εποπτεία για την τήρηση των μέτρων». 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021, 15:06Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει