Απαγόρευση της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων και ποινές για τους παραβάτες στον δήμο ΔέλταΑπαγορεύονται οι καύσεις των γεωργικών υπολειμμάτων σε όλες τις αγροτικές περιοχές του δήμου Δέλτα και θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες, όπως τονίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πρώην δημαρχείου Χαλάστρας, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος, με την τήρηση της εφαρμογής της νομοθεσίας που προβλέπει την απαγόρευση της καύσης των υπολειμμάτων από τις γεωργικές καλλιέργειες.

“Περιβαλλοντικοί λόγοι υπαγορεύουν τη διαφύλαξη της κείμενης νομοθεσίας, προκειμένου να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα και να προστατεύεται το οικοσύστημα της περιοχής από επιπλέον ρύπανση” υπογράμμισε ο κ.Ιωαννίδης.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των αγροτικών και περιβαλλοντικών συλλόγων, επισημάνθηκαν και οι ποινές που ισχύουν για τους παραβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 12:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει