Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Απαλλάχθηκαν δύο διαιτητές για τα στημένα

Με απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου, οι υποθέσεις των διαιτητών Κιοτζένη και Καλογερόπουλου που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, μπαίνουν στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία. Αντίθετα, η υπόθεση του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου παραμένει σε εκκρεμότητα και πιθανό να του ασκηθεί πειθαρχική δίωξη. Παράταση στην αγωνία για Καλόπουλο, Τρύφωνα, Μάνταλο.

Όσοι διαιτητές εμπλέκονταν στην υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είχαν υποβάλει αίτημα προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ώστε να εκδικαστούν άμεσα οι υποθέσεις τους προκειμένου να γνωρίζουν αν θα παραμείνουν στους πίνακες διαιτητών ή όχι.

Ο Ανδρέας Φάκος εξέδωσε την Τετάρτη την απόφαση του για τρεις από αυτούς. Για τον Ευάγγελο Κιοτζένη και τον Χαράλαμπο Καλογερόπουλο (αστυνομικοί στο επάγγελμα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα), ο Ανδρέας Φάκος θεωρεί πως δεν προκύπτουν στοιχεία και θέτει τις υποθέσεις τους στο αρχείο. Ο πρώτος κατηγορείται για δωροδοκία στο Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και ο δεύτερος για το Κόρινθος-Παναχαϊκή. Αμφότεροι μπορούν πλέον να συμπεριληφθούν στους πίνακες διαιτητών.

Αντίθετα, η αίτηση του Αλέξανδρου Καλογερόπουλου (που κατηγορείται για δωροδοκία στο Θρασύβουλος-Ηλιούπολη) απορρίφθηκε και είναι σοβαρό πλέον το ενδεχόμενο να του ασκηθεί πειθαρχική δίωξη.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι υποθέσεις του Δημήτρη Καλόπουλου, του Σπύρου Τρύφωνα και του Σταύρου Μάνταλου, για τους οποίους οι αποφάσεις επί των αιτήσεων τους θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η απαλλαγή των Κιοτζένη, Καλογερόπουλου και η αρχειοθέτηση των υποθέσεων τους, αφορά το κομμάτι της αθλητικής δικαιοσύνης. Στην ποινική δικαιοσύνη παραμένουν κατηγορούμενοι και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει