Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Απαράδεκτο που απέδωσαν τιμές στους δύο στρατιωτικούς»Την αντίθεσή του στην τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις. 

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών χαρακτήρισε «απαράδεκτη όλη αυτή την υπερβολή», ενώ αναφερόμενος στους δύο στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη έκανε λόγο για «αβλεψία» και «απροσεξία».

Αναλυτικά όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής:

«Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός (Άμυνας), δύο υφυπουργοί (Εξωτερικών), ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδίδουν τιμές στους δύο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλιτικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα μ’ αυτή, οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν.

Δηλαδή, τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα;… Εμεινε καμία τιμή;

Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως, η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη, συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα “δάκρυα” του πρωθυπουργικού αεροπλάνου».

Όσο για το πότε αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί, ανέφερε: «Ο Ερντογάν απέδειξε για μία ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά -σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού!- μας έδωσε τους δύο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας. Chapeau!».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, 14:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει