Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Απειλεί με παραίτηση ο ηγέτης των Λίβυων εξεγερμένων

Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, του πολιτικού οργάνου των Λίβυων εξεγερμένων, δήλωσε ότι μπορεί να παραιτηθεί για να διαμαρτυρηθεί κατά των πράξεων εκδίκησης στις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, προβαίνουν ορισμένοι εξεγερμένοι.

«Χαιρετίζω τη δράση των επικεφαλής των εξεγερμένων, έχω εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους, αλλά ορισμένες πράξεις από κάποιους άνδρες τους με ανησυχούν» δήλωσε ο Μουσταφά Άμπντουλ Τζαλίλ, κάνοντας λόγο για “πράξεις εκδίκησης”.

«Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος ή η αιτία της παραίτησής μου» προειδοποίησε ο Άμπντουλ Τζαλίλ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βεγγάζη.

«Οι εξεγερμένοι ξεκίνησαν την επανάσταση κατά του καθεστώτος αρχικά με τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Ανέλαβαν την ευθύνη αυτής της στρατιωτικής μάχης και την ευθύνη της ασφάλειας στις πόλεις μας. Ο φόβος μου αφορά σήμερα ορισμένες παράνομες πράξεις και τις διαταγές των ηγετών των εξεγερμένων, ιδιαίτερα τις πράξεις εκδίκησης. Ο ρόλος μου μετά την πτώση (του Καντάφι) θα συνεχιστεί, εκτός και αν χάσω των έλεγχο που απαιτείται για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζω ότι οι εξεγερμένοι μας θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» υπογράμμισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει