Απειλούν τον φιλόζωο που «τόλμησε» να αναδείξει το… έθιμο του βασανισμού και της σφαγής ταύρου

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Απειλές, σε συνέχεια των τραμπουκισμών που δέχτηκε, εκτοξεύονται από διάφορους κατοίκους της Μυτιλήνης εναντίον του ζωόφιλου Τόλη Μάτα, ο οποίος «τόλμησε» να τραβήξει ένα μικρό βίντεο και να αναδείξει τη σκοτεινή πλευρά ενός εθίμου στο νησί του.

Το έθιμο αυτό -σύμφωνο με την εκκλησία, παράνομο όπως φαίνεται σύμφωνα με τους νόμους του κράτους μας- περιλαμβάνει τη δημόσια περιφορά ενός ταύρου σε χωριά, και στη συνέχεια τον βασανισμό του και την… τελετουργική σφαγή του -πολλές φορές σε δημόσιο χώρο.

Ο Τόλης Μάτας ενημέρωσε μια μέρα πριν την αστυνομία, επικαλούμενος τον τον νόμο 4039/2012 άρθρο 12 κατά τον οποίο« απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε θεάματα , πανηγύρια , εκδηλώσεις μπροστά σε κοινό και άλλες συναφείς δραστηριότητες», όμως δεν υπήρξε αντίδραση.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο και διαβάστε το πώς περιγράφει ο ίδιος τα γεγονότα:

«Τελικά πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή , το σκοταδιστικό έθιμο της περιφοράς και σφαγής του ταύρου , σήμερα 3/7/2020 στην Λέσβο .

Ένας λευκός ταύρος , δεμένος με σχοινιά , με την συνοδεία μουσικής και κόσμου γύρισε τα δρομάκια του χωριού , το τελετουργικό που θα τον οδηγήσει στον θάνατο για να χαρούν οι κάτοικοι του χωριού, ευτυχισμένοι που σκότωσαν ένα αθώο πλάσμα στον βωμό του φρικτού τους εθίμου.

Από εχτές είχαμε ενημερώσει την αστυνομία , οτι είναι παράνομο , σύμφωνα με τον νόμο , η δημόσια διαπόμπευση του ζώου και προσωπικά μίλησα με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος αλλά και με την αξιωματικό υπηρεσίας , αυτοπροσώπως , να μην επιτραπεί η σημερινή περιφορά. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 στο άρθρο 12 απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε θεάματα , πανηγύρια , εκδηλώσεις μπροστά σε κοινό και άλλες συναφείς δραστηριότητες .

Δυστυχώς η αστυνομία , σήμερα , επέτρεψε να γίνει η περιφορά ή τουλάχιστον δεν την απαγόρευσε.

Επιπλέον κάτοικοι του χωριού με στοχοποίησαν , με απροσχημάτιστα μαφιόζικο τρόπο, έβαλαν τα σωματά τους μπροστά, τα χέρια τους μπροστά στην κάμερα, κλείνοντας με στην είσοδο ενός καφενείου , και με τραμπούκισαν με το εξής μήνυμα: πρόσεχε τι λες, διότι…μην γράψεις με την κάμερα….γιατί…..τι είσαι ? Δημοσιογράφος ? Φιλόζωος? φύγε από το χωριό …..σε ξέρουμε είσαι από το κόμμα για τα ζώα, είσαι ο Τόλης Μάτας που χτες έκανες καταγγελίες και ήρθες σήμερα να μας χαλάσεις τα έθιμα μας ….. ? Φύγε από εδώ….

Λειτούργησαν ως Αυταρχικοί τραμπούκοι, ως αυτόκλητοι δικαστές και εκδικητές , προπηλακίζοντας με .Με φωνές και βία προσπάθησαν να μην με αφήσουν να τραβήξω πλάνα , να μην υπερασπιστώ το άμοιρο ζώο, να μην δώσω φωνή στην φωνή του.

Λίγα Δευτερόλεπτα πρόλαβα να τραβήξω , λίγα πλάνα ,πριν μου την ρίξουν.

Κινήθηκαν στο περιθώριο, σέρνοντας μέσα στις λάσπες την παραβατική και αντικοινωνική τους συμπεριφορά. Το πραγματικό ερώτημα,είναι πως συνδυάζουν τα έθιμα τους με την εκκλησία , την βία με την παράδοση , την σφαγή με την χαρά και την ευχαρίστηση. ? θέλγονται από πράξεις εμφανώς αντιδημοκρατικές, κάνοντας επιθέσεις σε απλούς ανθρώπους, όπως εμένα που αγαπούν τα ζώα ; Γιατί κρυφοκοιτάνε λάγνα τον αυταρχισμό και κλείνουν το μάτι στη βία; Γιατί αγαπούν να βασανίζουν και να σφάζουν ζώα και να τα θεωρούν ένα ωραίο έθιμο του τόπου ?

Η αστυνομία τι ακριβώς τελικά έκανε ? Είχε ενημερωθεί , είχαν γίνει επώνυμες καταγγελίες από χτες να μην γίνει η περιφορά και παρόλο που περιφορά του ταύρου ξεκίνησε λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα δεν ενήργησε. Άφησε πλήθος κόσμου χωρίς μάσκες να ακολουθήσει την περιφορά , ενώ την προηγούμενη μέρα έκανε ελέγχους στα μαγαζιά λόγω του κορωνοιού , μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας , όμως σήμερα ήταν …..Παρασκευή …..

Λυπάμαι πραγματικά για τις αρχές του τόπου μας .

Λυπάμαι ειλικρινά για τους συμπατριώτες μου που αγαπούν τις σφαγές και τις θυσίες .

Λυπάμαι για τον πολιτισμό μας και για την πατρίδα μου την Λέσβο που ήταν κάποτε το νησί του πολιτισμού …..λυπάμαι ειλικρινά!!!.»

Δείτε το βίντεο που… πρόλαβε να τραβήξει:

 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Τόλη Μάτα, ο οποίος μας εξιστόρησε τα γεγονότα και μας ενημέρωσε ότι έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος, κάτοικοι του νησιού μετέφεραν σε συγγενικό του πρόσωπο ευθείες απειλές, ότι τον ψάχνουν για να τον εκδικηθούν…

Άμεσα θα ενημερωθούν οι Αρχές.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

 

 

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και το Κόμμα για τα Ζώα:

«Με πρωτοβουλία του «Γεωργικού Σωματείου “H Πρόοδος” (sic)» διοργανώνεται φέτος στην Αγία Παρασκευή Λέσβου θυσία ταύρου για εορταστικούς δήθεν λόγους.

Το Κόμμα για τα Ζώα, όλοι οι φιλόζωοι, κάθε συμπονετικός άνθρωπος ζητάμε να σταματήσουν αυτές οι εκδηλώσεις βαρβαρότητας, μοχθηρίας και εξαλλοσύνης! Τα ζώα διαπομπεύονται για ώρα μέσα στο πλήθος και στη συνέχεια, πανικόβλητα και εξαντλημένα να οδηγούνται σε σφαγή χωρίς καμία αναισθησία! Το αίμα ραντίζει τους παρευρισκόμενους και τους δρόμους του τόπου της θυσίας. Μικρά παιδιά, περιηγητές και κάτοικοι εκτίθενται σε ένα θέαμα βγαλμένο από τα έγκατα της προϊστορίας!

Επιπλέον, αυτή η εκδήλωση είναι ολοφάνερα παράνομη. Οι διοργανωτές τους απειλούνται με σοβαρά πρόστιμα και έχουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Καταστρατηγείται πλήθος άρθρων του Νόμου 4039/2012. Ακόμα και οι ιπποδρομίες που πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις είναι παράνομες. Το άρθρο 7 του Ν. 4039/2012 απαγορεύει «τη διατήρηση κάθε είδους ζώου… σε πανηγύρια… εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους»

Λυπούμαστε για τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς που ευλογούν παρόμοια παγανιστικά έθιμα, ακολουθώντας ψοφοδεώς τις επιταγές «του κόσμου». Περιφρονούμε τους πολιτικούς που κορδώνονται δίπλα στα άμοιρα θύματα και νομιμοποιούν την παρανομία για ψηφοθηρικούς λόγους. Κατηγορούμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που «κάνουν τα στραβά μάτια» και επιτρέπουν να εξευτελίζεται ο τόπος τους και η Πολιτεία μας.

Ως Κόμμα για τα Ζώα κάναμε επώνυμη καταγγελία στις αστυνομικές αρχές της Λέσβου, και θα συνεχίσουμε έως ότου σταματήσουν οι ζωοθυσίες στη Λέσβο και οπουδήποτε αλλού.

Οι καιροί αλλάζουν και αλίμονο σε όποιον μείνει πίσω. Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα δεν μπορεί να είναι ίδια με εκείνη των παππούδων μας. Είναι ζήτημα ζωής, ευημερίας και υγείας για τα ζώα, για τη φύση, για εμάς και τις επόμενες γενιές».    

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει