Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Αποκαλύφθηκε» η ταυτότητα του Τζακ Αντεροβγάλτη

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει εδώ και πολλά χρόνια την ταυτότητα του γνωστότερου ίσως serial killer στην ιστορία, δίνοντας λαβή σε εκατοντάδες θεωρίες γύρω από τον ίδιο και την καταγωγή του.

Όμως ο Ισπανός συγγραφέας και ειδικός αναλυτής χειρογράφων, Χοσέ Λουίς Άμπαντ, στο βιβλίο που εξέδωσε με τον τίτλο «Τζακ ο αντεροβγάλτης: Ο πιο έξυπνος δολοφόνος στην ιστορία», υποστηρίζει ότι ο αξιωματικός της μητροπολιτικής αστυνομίας φέρεται να ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του, ο Φρέντερικ Αμπερλάιν τέθηκε επικεφαλής των ερευνών, μετά τη δολοφονία της Μέρι Αν Νικόλ, τον Αύγουστο του 1888.

Ο Ισπανός γραφολόγος εξέτασε ενδελεχώς το γραφικό χαρακτήρα του Αμπερλάιν και του Τζακ του Αντεροβγάλτη, το προσωπικό ημερολόγιο το οποίου βρέθηκε στο 1992 στο Λίβερπουλ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Αμπερλάιν είναι ο Αντεροβγάλτης. Τα χειρόγραφα δεν κάνουν λάθος», δήλωσε ο Άμπαντ.

O διασημότερος serial killer στην παγκόσμια ιστορία, έσπειρε τον τρόμο το 1888 στο Βικτωριανό Ανατολικό Λονδίνο, σκοτώνοντας πέντε ιερόδουλες, κόβοντάς τους το λαιμό και αφαιρώντας τη μήτρα και την καρδιά τους.

Όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του δράστη, πολλά έχουν γραφτεί κι ακόμη περισσότερα έχουν λεχθεί.

Μεταξύ αυτών που έχουν «χρεωθεί» την ταυτότητά του είναι ο φυσιοθεραπευτής της Βασίλισσας Βικτωρίας σερ Γουίλιαμ Γκαλ, ο γνωστός ζωγράφος της εποχής σερ Γουόλτερ Σίκερτ, καθώς και ο εγγονός της Βασίλισσας Βικτωρίας, πρίγκιπας Άλμπερ Βίκτορ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει