Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άρξασθε το 16o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών στο Βόλο (9 Videos)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ του Ολυμπιακού Βόλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα στη Κυβέρνηση και στο αθηνοκεντρικό αθλητικό κατεστημένο

ΣΗΜΕΡΑ, στις 8.00 το βράδυ ο πρώτος αγώνας της Εθνικής μας ομάδας, εναντίον της Αυστραλίας

Με την φράση… “Μας έχουν πεισμώσει όσα συνέβησαν εις βάρος της πόλης μας”, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης τους χιλιάδες παρευρισκόμενους στη παραλία του Βόλου, ενώ οι Φίλαθλοι της πόλης και της ομάδας της, του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας ωριμότητα, αφού χειροκρότησαν τους αθλητές όλων των χωρών, διαμαρτυρήθηκαν μετά την λήξη της τελετής για τον υποβιβασμό της ομάδας και κατ’ επέκταση ολόκληρης της πόλης, στέλνοντας έτσι όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα προς το αθηνοκεντρικό αθλητικό κατεστημένο.

Πλάνα από την παρέλαση και παρουσίαση των αποστολών των 20 Εθνικών ομάδων:

Μεταξύ αυτών και της Εθνικής Ελλάδος:

“Δεν έχουμε μάθει να το βάζουμε κάτω… Γιατί απόφαση όλων μας είναι να μετατρέψουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση σε δημιουργική προοτπική, για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό, για την πόλη μας”, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Βόλου και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

“Ο Βόλος, η Ελλάδα, υποδέχονται 20 εθνικές ομάδες από 5 ηπείρους για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών. Κι αυτό από μόνο του – αποτελεί γεγονός σημαντικό για την οικογένεια της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης.

Σ’ αυτήν εδώ την πανέμορφη πόλη πάνω στην οποία σμίγουν η θάλασσα του Αιγαίου και το μαγευτικό Πήλιο, τις επόμενες ημέρες θα δούμε 260 αθλητές, νέα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον για το άθλημά μας” τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και συμπλήρωσε με νόημα:

“Ο Βόλος μπορεί να μην έστερξε να διοργανώσει τους Μεσογειακούς του 2013, μπορεί, έχει τη δύναμη και τη θέληση, έχει την υλικοτεχνική υποδομή να διοργανώνει όμως μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”.

Ακολούθησε χοροθεατρικό δρώμενο, πυροτεχνήματα, φωτισμένα σκάφη με πυρσούς και ήχους στο λιμάνι, για να συνεχίσουν την γιορτή του αθλητισμού οι χιλιάδες ενωμένες φωνές κατά του αθηνοκεντρικού αθλητικού κατεστημένου.

Σε αυτό το σημείο έκαναν την παρουσία τους οι δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες από νωρίς είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης και λίγο πριν την λήξη της τελετής έναρξης, άρχισαν να προωθούνται προς την εξέδρα.

Στεκόμενες απέναντι από τους χιλιάδες φιλάθλους ακίνητες, λόγω του ειρηνικού, ωστόσο δυναμικού κλίματος, τους ακολούθησαν διακριτικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στους οποίους περιόδευσαν για 4η συνεχόμενη ημέρα, για να ανανεώσουν το ραντεβού τους για σήμερα το απόγευμα.

Ανάμεσά τους γέροντες, γυναίκες και παιδιά:


Όλη η πόλη μια γροθιά, με πνεύμα φίλαθλο και ειρηνικό:


Τέλος, σήμερα το βράδυ στις 8.00, η Εθνική μας ομάδα δίνει το πρώτο της παιχνίδι εναντίον της Αυστραλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει