Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: “Πολιτοφυλακή” από σήμερα το βράδυ στους δρόμους του Δήμου Βόλου

Οι πολίτες της περιοχής Κάτω Λεχωνίων συνέστησαν επιτροπή νυχτερινών περιπολιών, ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες τους

Αργά σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής Κάτω Λεχωνίων, ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακόμα και αστυνομικών, με σκοπό την σύγκληση άτυπης επιτροπής νυχτερινών περιπολιών, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ληστειών και την έλλειψη αστυνόμευσης.

Υπό τον δημοτικό σύμβουλο της Δ.Ε. Αρτέμιδας Σωτήρη Χαλκιά, τον Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Βόλου Χαράλαμπο Τσαμπάζη, πλήθος κατοίκων της περιοχής Κάτω Λεχωνίων, ακόμα – ακόμα και αστυνομικών, αποφασίστηκε η σύγκληση μιας άτυπης επιτροπής νυχτερινών περιπολιών, η οποία σε ανοιχτή γραμμή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου και την Αστυνομία, ξεκίνησε από σήμερα την δράση της.

Για τους μετέχοντες μάλιστα πολίτες στις περιπολίες, αποφασίστηκε, να μην γνωρίζει κανείς την συμμετοχή τους, την ώρα των περιπολιών, παρά μόνον η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία.

Η άτυπη “πολιτοφυλακή” συστήθηκε κυρίως λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης κι αυτό γιατί, παρά τις όποιες διαμαρτυρίες των υπευθύνων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, δεν επαρκεί ο αριθμός των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή ολόκληρου του Νομού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει