ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 19 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για το αεροδρόμιο της Σκιάθου (Ηχητικό)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.00

Εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε πείσμα όλων όσων μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίησή του

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: “Δεν πιστεύω ότι η ανάπτυξη έρχεται με την πώληση του εθνικού πλούτου, ανάπτυξη είναι να δημιουργήσεις νέο εθνικό πλούτο”

Κίνηση ΜΑΤ έναντι όσων μεθοδεύουν και μάλιστα με ιδιαίτερη ζέση, την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Σκιάθου, πέτυχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εξασφαλίζοντας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 17 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, για την ανάπτυξή του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-Volos.gr, το έργο αφορά την «Επέκταση Δαπέδου Στάθμευσης Αεροσκαφών και Νέου Συνδετήριου Τροχοδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου», συνολικού προϋπολογισμού 19.689.943,89 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι:

· Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 300μ Χ 120μ =36.000 μ2.,
· Ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετηρίου τροχοδρόμου 70μ και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ (Συνολικό μήκος 140μ),
· Επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ.,
· Εσωτερική υπηρεσιακή οδός 530μ,
· Αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με σήμανση έργων συνολικού μήκους 1.545μ,
· Υδραυλικά έργα, Τεχνικά έργα,
· Η/Μ εργασίες, Έργα πρασίνου

Στο έργο περιλαμβάνονται επιπλέον οι εργασίες αποκατάστασης ανενεργού λατομείου στη θέση “Κρατέριτσα – Ξάνεμο” 900 μέτρα περίπου σε ευθεία απόσταση ανατολικά του Αερολιμένα, όπου προβλέπεται να απορροφηθεί η πλειοψηφία των πλεοναζόντων προϊόντων εκσκαφών των έργων του Αερολιμένα.

Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «04 Δ. Αεροπορικές Μεταφορές – Αεροδρόμια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και φορέας διαχείρισης είναι η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο “Radio Marconi 96,1 F.M.”

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, επιβεβαιώνοντας την είδηση στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα”, τόνισε την σπουδαιότητα της εξέλιξης για τον τουρισμό της Σκιάθου, της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ερωτηθείς μάλιστα από τον δημοσιογράφο Αντώνη Κουμιώτη για τα σενάρια ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, ο Κώστας Αγοραστός δήλωσε με νόημα: “Δεν πιστεύω ότι η ανάπτυξη έρχεται με την πώληση εθνικού πλούτου, ανάπτυη είναι να δημιουργείς νέο εθνικό πλούτο”.

Ακούστε τις σχετικές του δηλώσεις:

e-Volos.gr: Δηλώσεις Κώστα Αγοραστού στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” by user521227250

Μπορεί επίσης να σας αρέσει