Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αποτροπιασμός από το μακελειό στη Συρία

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του από τη χρήση βίας από την συριακή κυβέρνηση εναντίον της πόλης Χάμα, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεργαστεί με άλλους για να απομονώσουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οι νεκροί από τις επιχειρήσεις του στρατού στη Χάμα σήμερα ξεπέρασαν τους 95, σύμφωνα με συριακές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι ειδήσεις που έρχονται από τη Χάμα είναι τρομακτικές και δείχνουν τον πραγματικό χαρακτήρα του συριακού καθεστώτος», αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

«Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος Ασαντ έδειξε ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να απαντήσει στα νόμιμα αιτήματα του συριακού λαού», επισημαίνει ο Ομπάμα, ενώ προσθέτει ότι οι σύροι διαδηλωτές θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας και ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλάι τους.

«Η Συρία θα είναι ένα καλύτερο μέρος όταν προχωρήσει η δημοκρατική μετάβαση», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Τις επόμενες ημέρες οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνουν την πίεση που ασκούν στο συριακό καθεστώς και να συνεργάζονται με άλλους από όλο τον κόσμο ώστε να απομονώσουμε το καθεστώς του Ασαντ και να υποστηρίξουμε τον συριακό λαό», κατέληξε ο Ομπάμα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει