Αποφασίζονται τα έκτακτα μέτρα για την οικονομία

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου αναμένεται νέα συνεδρίαση, στην οποία θα αποφασιστούν και θα εξεταστούν νέα μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις που «πλήττονται» από τον κορωνοϊό, ενώ θα συζητηθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και ο σχεδιασμός για τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που ενδεχομένως έχουν ή θα έχουν επιπτώσεις από την επιδημία του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

Τα μέτρα που θα αποφασιστούν από τη συγκεκριμένη σύσκεψη θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, ενώ από το υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημόσιων συναθροίσεων.

Σχεδιάζεται αναστολή στον ΦΠΑ και στήριξη επιχειρήσεων

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν επί τάπητος μέτρα ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.

Επίσης, συζητήθηκαν η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Όλα πάντως θα εξαρτηθούν και από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, που έχει αναλάβει να βγάλει το κόστος του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, σήμερα Κυριακή θα γίνουν ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες.

Σε 66 ανήλθαν τα κρούσματα του κορωνοϊού

Νωρίς το Σάββατο το βράδυ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 66.

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους). Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει