Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Απόπειρα πειρατείας σε υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο

Τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους

Απόπειρα πειρατείας σημειώθηκε χθες το πρωί στο δεξαμενόπλοιο «UNITED EMBLEM», όταν αυτό έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και σε απόσταση 24 ναυτικών μιλίων δυτικά Υεμένης και 36 ναυτικών μιλίων ανατολικά Ερυθραίας.

Το πλοίο είχε 26 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων οι 10 είναι Έλληνες (ειδικότητες Πλοίαρχος, Υποπλοίαρχος, Ανθυποπλοίαρχος, Α΄ Μηχανικός, Β΄ Μηχανικός, Γ’ Μηχανικός, Δόκιμος Καταστρώματος, δύο Δόκιμοι Μηχανής, ένας Αντλιωρός), οι 15 Φιλιππινέζοι και 1 Ουκρανός.

Όταν η πληροφορία έφτασε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση του πλοίου με υποτύπωση στιγμάτων (πορεία – ταχύτητα), σε συνεργασία με την προαναφερθείσα διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, με έδρα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Ασφαλείας της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίο, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει