«Απόψε, οι τρομοκράτες καταθέτουν τα όπλα»Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καλείται από τις δυτικές χώρες να σταματήσει την επίθεση που έχει ξεκινήσει στη Συρία, απέκλεισε τη Τετάρτη (16/10) κάθε διαπραγμάτευση με τις κουρδικές δυνάμεις. 

Μάλιστα, σε δηλώσεις απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να αποσυρθούν από τα σύνορα με τη Τουρκία:

«Ορισμένοι ηγέτες προσπαθούν να διεξαγάγουν μια διαμεσολάβηση. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μια τρομοκρατική οργάνωση», είπε αρχικά ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, για να συνεχίσει: «Δεν γυρεύουμε έναν μεσολαβητή, δεν τον έχουμε ανάγκη. Η πρότασή μας είναι η ακόλουθη: Αμέσως, απόψε (16/10), όλοι οι τρομοκράτες καταθέτουν τα όπλα και τον εξοπλισμό τους, καταστρέφουν όλες τις οχυρώσεις τους και αποσύρονται από τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε ορίσει».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε λέγοντας: «Όταν θα έχει γίνει αυτό που έχουμε περιγράψει, από τη Μάνμπιτζ έως τα σύνορα με το Ιράκ, τότε η επιχείρησή μας «Πηγή Ειρήνης», που στόχο έχει μόνο τους τρομοκράτες, θα τελειώσει από μόνη της».

Η Άγκυρα υφίσταται πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες που την προτρέπουν να θέσει τέρμα στην επιχείρησή της.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 14:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει