Από τη ματιά ενός γιατρού

Του Μιχάλη Χατζηευσταθίου

Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος στο Νοσοκομείο Υγεία

Περί Παναγιώτη – Ραφαήλ

Λίγοι άνθρωποι ειίαι αυτοί που δεν έχουν ακούσει για την υπόθεση του μικρού αυτού ασθενή και τη δυνατότητα βελτίωσης -αν οχι ίασης- της κλινικής του εικόνας όπως συνηθίζουμε οι γιατροί να λέμε.

Στην Ελλάδα της κρίσης αξιών ο απλός κόσμος δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του προσπαθώντας να βοηθήσει απο το υστέρημά του δινοντας τη δυνατότητα σε αυτον τον μικρούλη να ΖΗΣΕΙ.

Διάβασα οτι η νέα θεραπεία δεν εχει εγκριθεί ακόμα στην Ευρώπη γιατι δεν έχουν “ολοκληρωθεί οι μελέτες.”

“Δε κάνει η συγχορηγηση με τη θεραπεία που ηδη λαμβάνει “

Μελέτες

“Η θεραπεία ειναι εγκεκριμένη μόνο στην Αμερική απο το fda”.

Το ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο έκρινε οτι στον μικρό δεν Πρέπει να χορηγηθεί η θεραπεία γιατί δεν εχει περάσει στην Ευρώπη τις μελέτες.

Αλήθεια στην Επιτροπή ποιος νευρολόγος μπορεί να λάβει την ευθύνη για να απορρίψει την εστω και πειραματική αυτή θεραπεία;

Μια στιγμή!!! Έκανα λάθος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ νευρολόγος.

Αλήθεια καλέσατε τους θεράποντες ιατρούς του μικρού να αναπτύξουν την επιστημονική τους γνώση στο αντικείμενο; μάλλον Όχι.

Ακούστε λοιπόν κύριοι επειδή και εμείς μελέτες διαβάζουμε και με καρκινοπαθείς ασχολούμαστε οταν τα πράγματα γίνονται κρίσιμα οι μελέτες μπορουν να περιμένουν , οι ανθρωποι οχι.

Είναι ασέβεια και ηθικός ξεπεσμός να λες ότι δε στέλνεις εναν ασθενή για θεραπεία οταν η Κύπρος το εχει ηδη κάνει πολυ καιρό πριν χωρίς να υπολογίζει μελέτες.

Για μερικούς ο μικρός μπορεί να είναι μια παράπλευρη απώλεια , ενα λάθος γονίδιο αλλα αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δε βαζεις δαμόκλειο σπάθη στο κεφάλι του με ρολόι σε αντίστροφη μέτρηση.

Δε πουλάς ηθική και εκδούλευση οταν χρωστάς εκατομμύρια στο δημόσιο (βλέπε κόμματα).

Είναι γεγονός τα χρήματα ειναι πολλά. Πάρα πολλά. “Ανοίγει δρομο και για αλλα περιστατικά ” μου είπε συνάδελφος. Τι να απαντήσω; Τότε με αυτή τη λογική μη κάνεις ακριβές θεραπείες σε καρκινοπαθείς ασθενείς τελικού σταδιου. Σιωπή.

Γι αυτό στην Ελλάδα ισχύει αν θέλεις να κάνεις κάτι κάντο μόνος σου. Αν δε θέλεις να γίνει κάτι κάνε μια επιτροπή.

Όση ώρα γράφω συνειδητοποιώ οτι εχουν περάσει 20 λεπτά απο τους περίπου 6 μήνες ζωής που λένε οι ειδικοί οτι απομένουν στον μικρό Παναγιώτη -Ραφαηλ.

Ας ελπίσουμε οτι κατι καλό θα συμβεί στο τέλος.

Συγκλονιστική η ηρεμία ψυχής και ο λόγος του πατέρα σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή. Το μόνο μέσο ενημέρωσης που ασχολείται .

Για τους υπόλοιπους ειναι μια απλή Τετάρτη.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει