Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 21:55

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου, για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, αναφέρεται ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας). Κατά τη διάρκειά της θα γίνει ανταλλαγή των αιχμαλώτων και των νεκρών και από τις δύο πλευρές και θα παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους που βρέθηκαν εν μέσω των συγκρούσεων.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δήλωση των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που εκπροσωπούν τις χώρες της Ομάδας του Μινσκ, την 1η Οκτωβρίου 2020», αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

«Η Δημοκρατία της Αρμενίας και η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για εκεχειρία από τις 00:00 τοπική ώρα στις 18 Οκτωβρίου», αναφέρεται στη δήλωση.

Κατά τη διάρκεια της κατάπαυση του πυρός, θα επιτρέπεται η ανταλλαγή αιχμαλώτων και νεκρών και από τις δύο πλευρές, ενώ επίσης θα δοθεί βοήθεια στους αμάχους που βρέθηκαν μέσα στις συγκρούσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 22:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει