Ασφαλές, αποτελεσματικό και πρακτικό το εμβόλιο της Johnson & JohnsonΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 18:23

Στην αναστολή του εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson  λόγω της καταγραφής έξι περιπτώσεων θρομβώσεων αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του εμβολιασμού. 

Όπως επεσήμανε η κα. Θεοδωρίδου, η αναστολή γίνεται για τη λεπτομερή διερεύνηση των περιπτώσεων αλλά και για να ενημερωθούν σωστά και να ευαισθητοποιηθούν οι γιατροί αλλά και το κοινό.

Ανέφερε επίσης πως το εμβόλιο προέρχεται από έρευνες δεκαετιών και είναι διαφορετικό από εκείνο της Pfizer, ενώ τόνισε πως έχει πολλά πλεονεκτήματα: είναι ανθεκτικό, είναι πρακτικότερο και εύκολο στη μεταφορά και το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι είναι μονοδοσικό.

Σημείωσε πως η προστασία του εμβολίου αρχίζει μετά από 14 μέρες ενώ μετά από 49 μέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από τα φάρμακα.

«Η διερεύνηση πιθανού προδιαθεσικού παράγοντα για τις σπάνιες αυτές θρομβώσεις είναι σημαντική».

Η διαλεύκανση θα βοηθήσει στην εμπιστοσύνη της ασφάλειας των εμβολίων, σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στη θετική πλευρά: Υπάρχει σύστημα αυστηρής επιτήρησης που δίνει τη δυνατότητα έγκυρης πρόγνωσης για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ας ελπίσουμε και ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες, υπογράμμισε η ίδια.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 18:26Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει