Ασφαλείς όλοι οι εργαζόμενοι στο κινεζικό προξενείο στο ΚαράτσιΌλοι οι εργαζόμενοι στο προξενείο της Κίνας στο Καράτσι στο Πακιστάν είναι ασφαλείς, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επίθεση στο προξενείο τριών βομβιστών-καμικάζι.

Οι επιτιθέμενοι δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο συγκρότημα του προξενείου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γκενγκ Σουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σα Μαχμούντ Κουρέσι είχε και αυτός ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι τα 21 μέλη του προσωπικού του προξενείου της Κίνας, που βρίσκονταν μέσα σε αυτό όταν αποτέλεσε στόχο επίθεσης ενόπλων, είναι σώα και ασφαλή και έχουν ήδη μεταφερθεί σε αυστηρά φυλασσόμενη τοποθεσία.

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τουλάχιστον τρεις ενόπλους να εισβάλουν στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Στρατός Απελευθέρωσης του Μπαλουτσιστάν (ΣΑΜ), μια αυτονομιστική οργάνωση που δρα στην επαρχία αυτή, όπου η Κίνα έκανε μεγάλες επενδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 10:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει