Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ατελείωτος ο φόρος αίματος στους δρόμους της Κρήτης

Ως πολεμικά ανακοινωθέντα χαρακτήρισε σήμερα ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρης Βουρβαχάκης, τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη, τα οποία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και απηύθυνε έκκληση καλώντας όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο να είναι προσεκτικοί.

Στο κατάλογο των θυμάτων της ασφάλτου στο νησί προστέθηκε χθες το βράδυ ένας 79χρονος, ο οποίος παρασύρθηκε από μηχανάκι καθώς βάδιζε πεζός στο κέντρο της πόλης. Από την αρχή του χρόνου έχουν χαθεί 41 άνθρωποι, 29 οδηγοί, επτά επιβάτες και πέντε πεζοί και έχουν τραυματιστεί άλλοι 152.

«Κάνω μία επισήμανση στον κόσμο να προσέχει ιδιαίτερα, όχι οινόπνευμα και οδήγηση, όχι κινητό και οδήγηση, όχι απίθανες προσπεράσεις, σύνεση στην οδήγηση,» είπε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης.

«Έχουμε φθάσει τις τελευταίες ημέρες να έχομε 15 με 18 τραυματίες την ημέρα σε όλη την Κρήτη και περίπου ένα νεκρό κάθε ημέρα. Είναι πολεμικά τα ανακοινωθέντα. Μία προσπάθεια να κάνουμε όλοι. Έχουμε πολλούς επισκέπτες στο νησί, οι δρόμοι μας είναι αυτοί που είναι, εμείς να προσέχουμε», πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει