Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αυλαία άνοιξε το φεστιβάλ βιβλίου

Τα εγκαίνια του 40ου Φεστιβάλ βιβλίου πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στο Ζάππειο.

Το Φεστιβάλ βιβλίου που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, και είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), με συνδιοργανωτή τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε την περιήγησή του στην έκθεση από το περίπτερο με τα λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία και περιοδικά την περίοδο της δικτατορίας και το περίπτερο με το ειδικό αφιέρωμα στον «Γιούρι Γκαγκάριν 1961 – 2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο διάστημα», ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καμπάνια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και των ΜΚΟ για το σύνταγμα και τους Θεσμούς.

Στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα με περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή. Το φεστιβάλ βιβλίου θα διαρκέσει ως τις 18 Σεπτεμβρίου και οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του είναι:

Δευτέρα – Πέμπτη : 6:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.

Κυριακή: 11:00 π.μ. – 10:30 μ.μ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει