«Αυστηρά προσωπικοί οι λόγοι παραίτησης του προέδρου του ΕΚΑΒ»Διευκρινίσεις σχετικά με την παραίτηση του Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ, δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς, όπως αναφέρει, σε δημοσιεύματα επιχειρήθηκε να συνδεθεί η παραίτησή του με την τραγωδία στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

«Οι λόγοι παραίτησης του – από το 2015 – προέδρου του ΕΚΑΒ, είναι αυστηρά προσωπικοί, όπως και ο ίδιος δηλώνει, και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν» αναφέρει ο κ. Πολάκης. Σημειώνεται ότι σχετική δήλωση έκανε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρακατσιανόπουλος, χαρακτηρίζοντας «άθλια ψέματα και άθλια σπέκουλα», δημοσιεύματα που συνδέουν την παραίτησή του με την πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, «παρά την συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές. Για αυτά άλλωστε, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει την διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιβάλλει -όπως και στο παρελθόν – με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι συνέβαλε στην εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του φορέα».

Χρέη προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν αντιπρόεδρος του φορέα Μ. Μυλωνάς.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, 20:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει