Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στη ΓκάναΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021, 07:00

Οι Αρχές στη Γκάνα επέβαλαν εκ νέου απαγόρευση των εορταστικών, πολιτιστικών και οικογενειακών εκδηλώσεων στη χώρα, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα της δυτικής Αφρικής.

Τα σχολεία άνοιξαν ξανά τον Ιανουάριο στην Γκάνα έπειτα από δέκα μήνες που παρέμεναν κλειστά, ενώ κάποια μέτρα χαλάρωσαν.

Όμως ο Γκανέζος πρόεδρος Νάνα Ακούφο-Αντό ανακοίνωσε χθες ότι κρίθηκε απαραίτητη η επανεπιβολή αυστηρότερων μέτρων.

«Μέχρι νεοτέρας, οι κηδείες, οι γάμοι, οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις και οι εορτές απαγορεύονται», ανακοίνωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Εξηγώντας γιατί επιβάλλονται εκ νέου τα μέτρα, ο Ακούφο-Αντό τόνισε ότι «τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα και αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε ξανά κέντρα απομόνωσης» ασθενών.

Τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της Γκάνας παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο. Έχει απαγορευθεί η πρόσβαση στις παραλίες, ενώ ανεστάλη η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων και των κινηματογράφων.

Έως χθες Κυριακή 31η Ιανουαρίου η Γκάνα είχε καταγράψει επίσημα 416 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 67.010 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021, 07:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει