Αυστρία: Σαφές προβάδισμα της ακροδεξιάς σε δημοσκόπηση

H δημοσκόπηση καταγράφει ένα προβάδισμα των Ελευθέρων κατά τέσσερις μονάδες από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (25%)

Σαφές προβάδισμα του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων με το πρωτοφανές ποσοστό του 29% δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί στο νέο τεύχος του αυστριακού περιοδικού «Προφίλ».

Δέκα μήνες μετά τις τελευταίες αυστριακές βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου, η δημοσκόπηση καταγράφει ένα προβάδισμα των Ελευθέρων κατά τέσσερις μονάδες από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (25%) και δέκα μονάδων από το συντηρητικό Λαϊκό (19%), ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι (13%), ΝΕΟΣ -Νέα Αυστρία (10%) και η Ομάδα Στρόναχ (2%).

Στο υποθετικό ερώτημα της ίδιας δημοσκόπησης, ποιόν θα επέλεγαν οι ερωτηθέντες ως καγκελάριο (αρχηγό της κυβέρνησης) σε περίπτωση άμεσης εκλογής του, ένα ποσοστό 20% τάσσεται υπέρ του σημερινού καγκελάριου, του Σοσιαλδημοκράτη Βέρνερ Φάιμαν, με τον αρχηγό των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε να είναι στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις μιας μονάδας (19%).

Ακολουθούν ο σημερινός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος -με τους Σοσιαλδημοκράτες- Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ (14%), η αρχηγός των Πρασίνων Εύα Γλαβίσνιγκ (9%), ο αρχηγός του ΝΕΟΣ Ματίας Στρολτς (6%) και η επικεφαλής της Ομάδας Στρόναχ, Κάθριν Νάχμπαουερ (3%).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει