Αυστραλία: Η επιβολή lockdown έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 07:54

Η Αυστραλία οδεύει να καταγράψει σήμερα τον χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη της Μελβούρνης φαίνεται πως επιβράδυνε σημαντικά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η πολιτεία Βικτώρια, είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη στη χώρα, κατέγραψε μόλις 14 νέα κρούσματα μόλυνσης το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό που ανακοινώνεται από τη 19η Ιουνίου.

Η Νέα Νότια Ουαλία, με πρωτεύουσα το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα μόλυνσης, όπως και η πολιτεία Κουίνσλαντ. Είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός μολύνσεων από την 23η Ιουνίου.

«Φυσικά πάντα θα γίνεται διάλογος για το χρονοδιάγραμμα, το εάν και κατά πόσον είμαστε εντός του προγράμματός μας, μπροστά από το πρόγραμμά μας, όλα αυτά», αλλά «οι αριθμοί αυτοί αποτελούν αιτία για μεγάλη αισιοδοξία και θετική διάθεση», έκρινε ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης στη Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Άντριους – αντιμέτωπος με μεγάλη πολιτική πίεση εξαιτίας της σκληρής προσέγγισής του στην επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις – αναφέρθηκε στην πρόσφατη νέα απότομη άνοδο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, την οποία χαρακτήρισε προειδοποίηση για τις πιθανές συνέπειες της πρόωρης άρσης των μέτρων.

«Σου ραγίζει την καρδιά να το βλέπεις, όλα όσα έδωσαν αυτές οι κοινότητες, όλες τις θυσίες που έκαναν, και τώρα έχουν κρούσματα που αυξάνονται πιθανόν με ακόμα πιο ανεξέλεγκτο ρυθμό από το πρώτο κύμα», είπε ο πρωθυπουργός, επιμένοντας πως τα μέτρα δεν πρέπει να αρθούν πριν από το χρονοδιάγραμμα.

Τα μέτρα στη Μελβούρνη συγκαταλέγονται στα αυστηρότερα στον κόσμο, μετά το δεύτερο κύμα που οδήγησε στην καταγραφή 700 και πλέον μολύνσεων ημερησίως και εξώθησε άλλες πολιτείες να κλείσουν τα σύνορά τους.

Παράλληλα οι αρχές ανακοίνωσαν επιπλέον 5 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, ενώ η Νέα Νότια Ουαλία ακόμη 1 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία έχει φθάσει τους 850 νεκρούς επί συνόλου 26.900 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει