Αυτή η Bugatti κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 09:36

Μία νέα έκδοση της πανίσχυρης Chiron, η οποία τοποθετείται κάτω από τη Super Sport 300+ και διακρίνεται για τα κρατήματα στις στροφές και την ευελιξία, παρουσίασε η γαλλική φίρμα.

Η Chiron Pur Sport εξελίχθηκε έπειτα από απαίτηση κάποιων πελατών, οι οποίοι ζητούσαν ένα hypercar που είναι προσανατολισμένο περισσότερο στη δυναμική οδήγηση και λιγότερο στη μέγιστη ταχύτητα. 

Για να το επιτύχουν αυτό, οι μηχανικοί της Bugatti αύξησαν την κάθετη δύναμη, τοποθέτησαν νέο αεροδυναμικό πακέτο, ελαφρύτερες ζάντες από μαγνήσιο, σπορ εξάτμιση από τιτάνιο, μία τεράστια σταθερή πίσω πτέρυγα μήκους 1,9μ. και μεγαλύτερο διαχύτη. 

Το βάρος μειώθηκε κατά 50 κιλά, η ανάρτηση σκλήρυνε και στα ενεργά αμορτισέρ προστέθηκαν επιπλέον λειτουργίες. Ρυθμίσεις έγιναν και στο κιβώτιο ταχυτήτων για πιο γρήγορες αλλαγές των σχέσεων, όπως και στο σύστημα διεύθυνσης.

Η τελική ταχύτητα της Chiron Pur Sport περιορίστηκε στα 349 χλμ./ώρα, ωστόσο το αυτοκίνητο είναι πιο άμεσο και απολαυστικό σε μία τεχνική πίστα ή σε διαδρομή με στροφές. Επίσης επιταχύνει πιο γρήγορα εν κινήσει, με τον W16 8.0 quad turbo κινητήρα να αποδίδει 1.500 ίππους στις 6.900 σ.α.λ. 

Η παραγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης θα περιοριστεί στις 60 μονάδες και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στα 3 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους φόρους κάθε χώρας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 09:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει