Αυτοθεραπεία για πρόσωπο σφριγηλό και ξεκούραστοΑν ανήκετε στις φανατικές της Γιόγκα, τότε σίγουρα θα λατρέψετε και τη Γιόγκα προσώπου. Ναι υπάρχει και αυτή, όσο κι αν ακούγεται περίεργο. Μύες άλλωστε υπάρχουν και στο πρόσωπο. Και χρειάζονται και αυτοί εκγύμναση. Κι όχι μόνο αυτή που επιτυγχάνεται όταν γελάμε, μιλάμε,  μασάμε και φιλάμε.

Η μέθοδος αυτοθεραπείας Face Yoga την εποχή της νέας τεχνολογίας κρίνεται απαραίτητη, αναφέρει στο «Πρακτορείο» η Face Yoga Specialist Αλεξάνδρα Βεκιάρη: «Ο λόγος είναι ότι τάμπλετ, κινητά και υπολογιστές μας κρατούν συνεχώς σκυμμένους (σύνδρομο tech neck) και μπλοκάρουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στον εγκέφαλο». Η γοητεία της Face Yoga λέει η κα Βεκιάρη είναι η πνευματική, διαλογιστική της διάσταση, αυτή ακριβώς που τη διαφοροποιεί από ένα πρωτόκολλο γυμναστικής ή μια κούρα ομορφιάς.

Ενεργοποιούνται και δυναμώνουν 57 μύες του προσώπου.  «Στη Face Yoga ενεργοποιούμε και δυναμώνουμε τους 57 μύες του προσώπου και του λαιμού, δουλεύοντας από μέσα προς τα έξω. Πρακτικά, αποτελεί έναν συνδυασμό ασκήσεων, δακτυλοπιέσεων, μασάζ και αναπνοών. Οι ασκήσεις προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε προσώπου, ενώ το πόσο καλό αποτέλεσμα θα έχουν, αλλά και η διάρκεια του, έγκεινται στην διακριτική ευχέρεια του ατόμου που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο αυτοθεραπείας».

Τα πλεονεκτήματα της  Face Yoga. Οι μύες γυμνάζονται και δυναμώνουν.

Ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ενισχύεται η οξυγόνωση του προσώπου.

Απαλύνονται οι εδραιωμένες ρυτίδες, προλαμβάνονται οι καινούργιες.

Η έκφραση μαλακώνει και τα χαρακτηριστικά αναδεικνύονται.

Βελτιώνεται η υφή της επιδερμίδας και το οβάλ του προσώπου.

Αποκαθίσταται η συμμετρία του προσώπου.

Απομακρύνονται η ένταση και η κούραση.

Μακραίνει και βαθαίνει η αναπνοή.

Επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης.

 

 


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, 11:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει