Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αυτός είναι ο ιατροδικαστής που φέρεται να διαμέλισε ζωντανό τον ΚασόγκιΟ ιατροδικαστής Σαλάχ αλ Τουμπαίγκι φέρεται να είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν δίστασε να διαμελίσει ζωντανό τον δημοσιογράφο της Σ. Αραβίας Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Αποκαλείται από διεθνή ΜΜΕ «γιατρός του θανάτου», και φέρεται να είναι μέλος της 15μελους ομάδας που μετέβη στην Κωνσταντινούπολη με έναν και μόνο στόχο: Να εκτελέσουν τον δημοσιογράφο Κασόγκι.

Ο αλ Τουμπαίγκι, σύμφωνα με τα ξένα Μέσα έχει εκπαιδευτεί στη Βρετανία και στην Αυστραλία με υποτροφία από τη Σαουδική Αραβία.

Σπούδασε Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης το 2004 ενώ το 2015 ειδικεύτηκε για 3 μήνες στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στην Μελβούρνη ως εγκληματολόγος στην Παθολογική Ανατομία.

Ο ίδιος φέρεται να επεδείκνυε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αναγνώριση θυμάτων από μαζικές καταστροφές και νεκροψίες. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Σαουδαραβικής επιτροπής ιατροδικαστών.

Η ψυχρότητα με την οποία αντιμετώπισε το ειδεχθές έγκλημα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ίδιος φέρεται να συνέστησε στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας να φορέσουν ακουστικά ώστε να μην ακούνε τις κραυγές του Κασόγκι την ώρα που τον τεμάχιζε.

Ο ίδιος φέρεται να έκοψε όλα τα δάχτυλα των χεριών του Κασόγκι, να τον αποκεφάλισε και να έβαλε το διαμελισμένο πτώμα του σε οξύ. Πληροφορίες των αρχών αναφέρουν ότι ο δολοφόνος είχε μαζί του ένα πριόνι οστών όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 11:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει