Αυτό είναι το απόλυτο όχημα φυσικών καταστροφών…


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, 18:07


Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     


Ένα επαναστατικό πρωτότυπο όχημα παρουσίασε η Nissan που σκοπό έχει να δίνει λύση στο πρόβλημα της τροφοδοσίας με ενέργεια μετά από φυσικές καταστροφές.

Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό όχημα επέμβασης σε έκτακτες ανάγκες, που βασίζεται στο Leaf και ονομάζεται RE-LEAF.

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό Nissan RE-LEAF

Διαθέτει και αδιάβροχες πρίζες

Εκτός από τις τροποποιήσεις  που έχει δεχθεί προκειμένου να μπορεί να κινηθεί  σε δρόμους που Το RE-LEAF μπορεί να δώσει ρεύμα σε συσκευές 110-230V..καλύπτονται από συντρίμμια, το RE-LEAF διαθέτει αδιάβροχες πρίζες τοποθετημένες απευθείας στο εξωτερικό του οχήματος, οι οποίες επιτρέπουν την τροφοδοσία συσκευών 110-230v από την υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου του αυτοκινήτου.

Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας μπορεί να υποστηρίξει  ιατρικό, τηλεπικοινωνιακό, φωτιστικό και λοιπό εξοπλισμό.

Το RE-LEAF έχει τη δυνατότητα με εξωτερικές πρίζες να δίνει ρεύμα σε διάφορες πηγές

Τι έδειξε η έρευνα

Να σημειώσουμε πως οι φυσικές καταστροφές είναι η μεγαλύτερη αιτία διακοπής ρεύματος. Μια έκθεση της Το RE-LEAF μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κινητή μονάδα ισχύος έκτακτης ανάγκης…παγκόσμιας τράπεζας του 2019 διαπίστωσε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και  η κλιματική αλλαγή προκάλεσαν το 37% των διακοπών στην Ευρώπη μεταξύ 2000 και 2017 και  το 44% των διακοπών ρεύματος στις ΗΠΑ,  κατά την ίδια περίοδο.

Όταν χτυπήσει μια καταστροφή, ο χρόνος για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι συνήθως 24-48 ώρες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ζημιάς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κινητές μονάδες παροχής ισχύος έκτακτης ανάγκης, με μηδενικές εκπομπές.

 

Το RE-LEAF έχει διαμορφωθεί ανάλογα προκειμένου να προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεται σε όσους έχουν ανάγκη

 

Διαχωριστικό μεταξύ οδηγού - συνοδηγού και πίσω χώρου

 

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία το ηλεκτρικό όχημα έχει σηκωθεί για να μπορεί να κινείται σε σε δύσκολα μέρη

 

Είναι... ετοιμοπόλεμο και το δείχνει


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, 18:07Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει