Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αυτό το χωριό έγινε πλούσιο από το… πάρκινγκΤο χωριό των 586 κατοίκων ονομάζεται Le Perthus και η οικονομία του βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο πάρκινγκ. Από αυτό και μόνο, κερδίζει σχεδόν 800.000 ευρώ τον χρόνο, σχεδόν 1.350 ευρώ δηλαδή ανά κάτοικο.

Άνθρωποι από τις γύρω περιοχές, παρκάρουν στο χωριό τα αυτοκίνητά τους και περνούν τα σύνορα με τα πόδια, ώστε να ψωνίσουν στην Ισπανία, όπου τα περισσότερα προϊόντα είναι φθηνότερα. Τα ιδιωτικά πάρκινγκ χρεώνουν για την στάθμευση και τα έσοδα είναι η κυριότερη πηγή εσόδων του χωριού.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει πλεόνασμα που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα έξοδά του είναι πολύ λίγα. Έτσι η περιφέρεια τους συμβούλευσε να μην φορολογήσουν τους κατοίκους αυτόν τον χρόνο, αφού έχουν «αφθονία πόρων που δεν χρησιμοποιούνται».

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου, Andre Pezziardi, δήλωσε ότι «Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η τοπική φορολόγηση πρέπει να γίνει μηδενική, κι αυτό γιατί η συνεισφορά των πολιτών πρέπει να έχει ανταλλάγματα και αυτό σημαίνει έξοδα».

Πηγή: evianiews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, 00:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει