Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αφαίρεσαν τη συχνότητα από σταθμό που ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση

Διεκόπη το πρόγραμμα του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση σταθμού Α1 στην ΠΓΔΜ, μετά την αφαίρεση της συχνότητας από την Αρχή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων.

Η Αρχή επικαλέστηκε για την απόφαση αυτή το γεγονός ότι ο «Α1» τέθηκε προ ημερών σε διαδικασία εκκαθάρισης, μετά την επιβολή προστίμου 8,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή και την αδυναμία καταβολής του προστίμου από την ιδιοκτησία του σταθμού.

Ωστόσο, η απόφαση της Αρχής αμφισβητήθηκε έντονα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και από την Ένωση Δημοσιογράφων, που έκαναν λόγο για απόφαση αμφιβόλου νομιμότητας.

Έντονες ήταν και οι επικρίσεις από την πλευρά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), η οποία έκανε λόγο «για σοβαρό χτύπημα κατά της Δημοκρατίας στη χώρα» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ότι βρίσκεται πίσω από την απόφαση.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα ανέστειλαν την έκδοση τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τρεις αντιπολιτευόμενες ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, οι «Βρέμε» (Vreme), «Σπιτς» (Spic) και «Κόχα ε Ρε» (Koha e Re). Ανήκουν στον όμιλο του Βέλια Ράμκοφσκι, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει και ο «Α1», που τα τελευταία δύο χρόνια ασκούσε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εδώ και αρκετούς μήνες μετά τη σύλληψη, τον περασμένο Δεκέμβριο, του Ράμκοφσκι και αρκετών συνεργατών και μελών της οικογένειάς του, με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος.

Ο ίδιος ο Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες αυτές και έχει αναφέρει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο «Α1» και οι εφημερίδες του ομίλου στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει