Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Βαθμολόγιο» για υπουργούς ο Σεπτέμβριος

«Βαθμολόγιο» για τους υπουργούς της κυβέρνησης θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς από την υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία της ίδιας της κυβέρνησης, ενώ θα δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ο Γ. Παπανδρέου και την προσεχή εβδομάδα θα πυκνώσει τις συσκέψεις με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, ώστε να τρέξει με ταχύτατους ρυθμούς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, καθώς κάθε ώρα ισοδυναμεί με μέρα και κάθε μέρα ισοδυναμεί με μήνα.

Όλο το βάρος δίνεται πλέον στα λεγόμενα παραγωγικά υπουργεία που έχουν αναλάβει σε πολύ μεγάλο βαθμό το βαρύ φορτίο της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

Στην κυβέρνηση υπάρχει θετική αποτίμηση για τους χειρισμούς της Άννας Διαμαντοπούλου με την υπερψήφιση του νέου νόμου-πλαισίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ευρύτατη πλειοψηφία. Θετικά αξιολογείται και το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ που παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος, καθώς είναι η πρώτη ουσιαστική απόπειρα στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει