Βασικός ο ρόλος των ειδησεογραφικών πρακτορείων στη σημερινή εποχή


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 22:40

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα επισκέφθηκε την Τρίτη στη Ρώμη, τα γραφεία και τη σύνταξη του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa, το οποίο γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του.

«Το Αnsa είναι το μέσο χάρη στο οποίο επικράτησε η ελευθεροτυπία στην Ιταλία», τόνισε ο Ματαρέλα. «Ο ρόλος των ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο οποίος εγγυάται ενημέρωση στα μέσα ενημέρωσης, προσδίδει δημόσιο χαρακτήρα στη δραστηριότητα αυτή. Είναι ένα κύριας σημασίας στοιχείο για την ίδια τη Δημοκρατία», προσέθεσε ο Ιταλός πρόεδρος.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Σέρτζιο Ματαρέλα, «υπάρχει ανάγκη στήριξης από τους δημόσιους θεσμούς», διότι «δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η ελευθεροτυπία είναι μια από τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας και του Συντάγματος της Ιταλίας».

Παράλληλα, ο ανώτατος άρχοντας της ιταλικής αβασίλευτης Δημοκρατίας, μιλώντας με τους δημοσιογράφους του Ansa, τόνισε ότι «η επαλήθευση των ειδήσεων είναι μέρος της παράδοσης των μεγάλων πρακτορείων, ιδίως στη σημερινή εποχή, στην οποία υπάρχουν και οι ψευδείς ειδήσεις. “Fake news” με τις οποίες είναι εύκολο να παραχθούν τίτλοι και ειδήσεις που παραπλανούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Δεν πρέπει ποτέ να τρέχουμε πίσω από ένας τίτλο, χωρίς να έχουμε κάνει τις απαραίτητες επαληθεύσεις», ολοκλήρωσε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 22:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει