Βγάζουν φίδια από τις αυλές των σπιτιών τους με φτυάριαΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 12:17

Κύμα ανησυχίας έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται κοντά στο έργο του νέου αεροδρομίου Καστελίου, στην Κρήτη, καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι βγάζουν από τις αυλές των σπιτιών τους τα φίδια με τα φτυάρια.

Σύμφωνα με κάτοικο του χωριού Ευαγγελισμός, είναι πιθανό τα φίδια αυτά να φεύγουν -έχοντας ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη- από την περιοχή του εργοταξίου, καταφεύγοντας σε άλλα μέρη, όπως τα σπίτια των χωριών της περιοχής.

«Υποθέτω ότι, λόγω της κατασκευής του αεροδρομίου στην πεδιάδα, χάλασαν οι φωλιές των φιδιών που ήταν σε χειμερία νάρκη στα 10.000 στρέμματα και πιάσανε τα χωριά. Όπως βλέπει κανείς, αυτό το μέγεθος των φιδιών παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Ευαγγελισμό. Λόγω του αεροδρομίου έπιασαν τα φίδια τα χωριά και οι κάτοικοι των γύρω χωριών του αεροδρομίου με τα φτυάρια μαζεύουν τα τεράστια φίδια», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτό που ζητείται είναι η λήψη μέτρων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και από το Δήμο, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη συνέπεια θα μπορούσε να υπάρξει από αυτή την κατάσταση…

Πηγή: newshub.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 12:17Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει