Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βενιζέλος για “υποβρύχια”: «Δεν είμαι δικαστής για να αποδώσω ευθύνες»

Απέφυγε να αποδώσει ευθύνες ο υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με την έρευνα που διεξάγεται για τις συμβάσεις των υποβρυχίων Type 214 καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, η οποία και με την κατάθεση και του πρώην υπουργού Άμυνας της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη ολοκλήρωσε σήμερα την έρευνα της. Αυτή αφορούσε την την εξέλιξη των συμβάσεων των υποβρυχίων από το 2002- 2009 και την επόμενη εβδομάδα θα παραδώσει το πόρισμα της στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

«Δεν είμαι δικαστής για να αποδώσω ευθύνες» είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «είναι θέμα πώς αντιλαμβάνεται κάθε υπουργός την διαπραγματευτική δυνατότητα και την διαχείριση της».
Ο πρώην υπουργός Άμυνας παραδέχτηκε ότι μπορούσε να γίνει καταγγελία της σύμβασης ή άρνηση παραλαβής των υποβρυχίων, σημειώνοντας ότι μετά το 2006 υπήρξε αδράνεια και αμηχανία. η οποία επιβάρυνε την διαπραγματευτική μας θέση ως προς την γενική συμφωνία. «Καταβλήθηκαν χρήματα χωρίς αντίκρισμα. Οι καταβολές έπρεπε να λειτουργήσουν δεσμευτικά για την γερμανική εταιρία», φέρεται να είπε.

Τέλος, ο κ Βενιζέλος επεσήμανε ότι όταν το 2009 καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις και αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα του θεσμικού πλαισίου των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, αποφάσισε την κατάργηση τους με νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή. «Ο νόμος αυτός δεν παραγράφει ποινικά αδικήματα και καμία ρήτρα δεν αίρει ευθύνες», φέρεται να είπε σχετικά ο Ε. Βενιζέλος.

Πηγή: defencenet.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει